Befejeződött Szedres Ivóvízminőség-javítása

Többéves előkészítés után sikeresen befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEOP-KEOP-1.3.0/09-11-2013-0053 azonosító számú „Szedres Község ivóvízminőség-javító beruházása” című projekt. Május 8-án 11:00-kor az ünnepélyes zárórendezvénnyel a község egyik nagyberuházására kerül pont.

A beruházásra az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 148.953.600 forint, a kivitelező a tolnai Hegedűs és Schmidt Kft. A projekt megvalósítása az Európai Unió támogatásával, aKohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Az ivóvíz minőségének javítása kötelező feladat, a kútvizek károsanyag-tartalmának határértékét a 201/2001-es kormányrendelet írja elő. A projekt keretében Szedres községben egy önálló víztisztítómű kialakítása történik, ami a biológiai ammónium, vas és mangán eltávolítását végzi. A technológia a kutak egyesített vizét fogadja, a tisztított ivóvizet pedig a térszinti tárolómedence felé bocsátja ki. A komplex vízkezelő rendszer teljesen automatikus üzemű, folyamatirányító számítógép által vezérelt berendezés.
A beruházás során nem csupán technológiai korszerűsítés történik, a projekt költségének 20 százaléka hálózat-felújításra költhető, így a kiváló minőségű víz sok helyen már új vezetéken érhet célba. A kivitelezésbefejezése után sikeres féléves próbaüzemen is túl vannak a kivitelezők, így május 8-án átadják az üzemeltetőnek a korszerűsített vízművet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>